Ești gata să fii o adevărată gospodină în acest sezon și să-i răsfeți pe toți cei dragi din familie cu cele mai aromate rețete de compot?
A face un compot și a-l pune la păstrare pe la iarnă nu e mare lucru, mai ales că acesta se face foarte ușor și fără mari bătăi de cap.
Plăcerea cea mai mare va fi pe timpul iernii, când poți savura o cană de compot aromat la căldura focului, privind la fulgii care adie ușor în bătaia vântului.
Printre fructele delicioase de sezon sunt și prunele, așa că nu ne putem abține să nu alegem câteva prune brumării, perfecte pentru compot.
CITEȘTE ȘI: Pregătirea și păstrarea compotului – Exquis
Dulci, cărnoase și cu pulpa densă, aceste soiuri de prune sunt perfecte pentru rețeta de compot de casă.
Fie că alegi să le lași întregi, fie că le tai pe jumătate, rețeta de compot de prune va fi la fel de plină de arome. Iată cum o prepari!
Ingrediente pentru compotul de prune:
CITEȘTE ȘI: Cine trebuie să consume prune: Afecțiunile asupra cărora au un efect benefic – Exquis
Mod de preparare:
Spală bine fructele și așază-le în borcane sterilizate, fie întregi, fie jumătăți.
Noi am ales să le tăiem pe jumătate, căci se vor așeza mai bine în borcan și le-am putut verifica și de viermișori.
Pune în fiecare borcan o lingură rasă de zahăr, în cazul în care vorbim despre borcane de 800 ml, sau două lingurițe cu vârf pentru borcanele de 400 ml.
Toarnă apoi apă rece peste fructe, înfiletează borcanele și fierbe-le în baie de apă, bine înfășurate în prosoape de bucătărie, timp de 40 de minute.
Lasă-le apoi să se răcească în vasul în care au fiert, până ce ajung la temperatura camerei.